indexifembedded - nový tag pro Google

...

Dnes představujeme novou značku pro meta tag robots, indexifembedded, která vám přináší větší kontrolu nad tím, kdy bude váš obsah indexován. Pomocí tagu indexifembedded můžete společnosti Google sdělit, že chcete, aby byl váš obsah indexován i v případě, že je vložen prostřednictvím iframe a podobných značek HTML do jiných stránek, a to i v případě, že stránka s obsahem má tag noindex.

Značka indexifembedded řeší běžný problém, který se týká zejména vydavatelů médií: zatímco mohou chtít, aby byl jejich obsah indexován, když je vložen na stránky třetích stran, nemusí nutně chtít, aby byly jejich mediální stránky indexovány samy o sobě. Protože nechtějí, aby byly mediální stránky indexovány, používají v současné době na takových stránkách značku noindex. Značka noindex však také zabraňuje vložení obsahu do jiných stránek během indexování.

Nová značka robots, indexifembedded, funguje v kombinaci se značkou noindex pouze tehdy, když je stránka se značkou noindex vložena do jiné stránky prostřednictvím iframe nebo podobné značky HTML, jako je objekt. Pokud má například stránka semor.cz/super-obsah?id=abc značku noindex i indexifembedded, znamená to, že Google může obsah umístěný na této stránce vložit během indexování do stránky topseonastroje.cz/recenze-semor.

Chcete-li, aby byl váš obsah indexován pouze tehdy, když je vložen na jiné stránky, nezapomeňte přidat indexifembedded v kombinaci se značkou noindex. Například:

<meta name="googlebot" value="noindex" />
<meta name="googlebot" value="indexifembedded" />
<!-- OR -->
<meta name="googlebot" value="noindex,indexifembedded" />

Zdroj: https://developers.google.com/search/blog/2022/01/robots-meta-tag-indexifembedded


Test překladu pomocí deepL

Systém SEMOR ovládáme a proto rádi

Daniel Kovalčík

Daniel Kovalčík

Tomáš Londa

Tomáš Londa

Tomáš Stýskala

Tomáš Stýskala

Vít Reisiegel

Vít Reisiegel

Vojtěch Král

Vojtěch Král

Vít Michalek

Vít Michalek